]]>

Djøf

Djøfs lederpris 2022

God ledelse er afgørende for fremtidens resultater og vækst i erhvervslivet. Derfor har vi indstiftet Djøfs lederpris, som i 2022 uddeles for sjette gang. Prisen går til en leder, der i særlig grad formår at skabe resultater gennem andre med tillid, samarbejde og gode beslutninger.

Derfor uddeler vi lederprisen

Dagens virksomhedsledere står over for nye udfordringer i form af Industri 4.0, ændrede organisationsformer og nye digitale generationer på arbejdsmarkedet. Derfor sætter vi fokus på, hvordan kvalitet i ledelse bidrager til at skabe resultater i private virksomheder i dag og i fremtiden.

Med prisen ønsker vi at bidrage til debatten om ledelse og skabe opmærksomhed om, hvad der skal til for at få et succesfyldt lederskab.

Djøfs lederpris uddeles for:

  • at sætte fokus på lederkompetencer og lederkvaliteter
  • at fremme lederevner, som skaber resultater og vækst i erhvervslivet
  • at inspirere medarbejdere med ambitioner om at blive ledere
  • at synliggøre topledertalenter fra erhvervslivet.

Lederprisen uddeles årligt i forbindelse med Djøfs lederkonference.

Sådan udvælger vi vinderen

Valget af prismodtageren sker efter en grundig proces, som begynder med, at vi udvælger 100 kandidater fra den private sektor blandt Djøfs medlemmer.

Puljen af kandidater bliver nærmere gennemgået, og på baggrund af kandidaternes erfaringer og fremskridt i karrieren udvælger vi cirka 10 ledertalenter til at gå videre i processen. De udvalgte bliver kontaktet telefonisk og deltager derefter i en spørgeskemaundersøgelse om deres perspektiver på kvalitet i ledelse. I den videre bedømmelse indgår besvarelse af spørgeskemaet sammen med et opdateret cv.

Derefter bliver der afholdt dialogmøder med 3-4 kandidater, ligesom vi taler med deres medarbejdere. Til sidst indstilles de 3 endelige kandidater.

Udvælgelsesprocessen giver god anledning til at reflektere over egen ledelse, hvilket mange topledere ikke har tid til i en travl hverdag.

Jury


Årets leder har vist en unik kombination af faglighed, menneskelighed og samfundsbevidsthed.
Henrik Funder
Henrik Funder, formand for juryen

Årets leder har et skarpt fokus på ledelse som afgørende succesparameter.

Thomas Woldbye
Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavn

Vi ser på, om kandidaten mestrer samspillet af faglighed, menneskelighed og samfundsbevidsthed.
Anne Mette Dissing-Immerkær
Anne Mette Dissing-Immerkær, partner i Heidrick & Struggles

For at blive kandidat skal du have et helt særligt tag på, hvad der driver mennesker.

Thomas Honore
Thomas Honoré, bestyrelsesformand i Nexcom

Vi har fokus på kandidater, der dagligt viser, at de er fremtidens topledere.

Torben Moger Pedersen
Torben Möger Pedersen, CEO for PensionDanmark, bestyrelsesformand for CBS og for Danmarks Genopretningsfond

Lederskab gør en forskel for virksomhed, medarbejdere og mennesker.

Pui Ling Lau
Pui Ling Lau, COO for Realdania

De nominerede

I udvælgelsesprocessen leder juryen efter en profil, der er strategisk placeret i virksomheden og via en god forretningsforståelse er resultatskabende. At kunne skabe vækst kræver fokus på at lære af sine fejl og bidrage til at udvikle en kultur, hvor det bliver muligt at være modige og tænke nyt. Det kræver indsigt i egen ledelsespraksis og refleksion at udvikle sig som leder.

I juryens vurdering spiller lederkvaliteter som tillid, ordentlighed, engagement og opmærksomhed på egen udvikling en stor rolle. Juryen har haft fokus på psykologisk tryghed, da det er vanskeligt at drive en virksomhed succesfuldt, hvis ikke medarbejderne tør tænke selv og bidrager med ideer til den kommende udvikling. De tre nominerede har alle på forskelligvis disse elementer i deres profil.

De har alle et veludviklet udsyn og fremsyn. Og de har samtidig et rutineret blik i bakspejlet og en dedikeret fokus på at kommunikere forståelige mål til medarbejderne og dermed få kvalificeret følgeskab.

De nominerede er alle modige rollemodeller, som det bliver interessant at følge.

Mød de tre kandidater til Djøfs lederpris 2022 i videoen herunder:

Dette års vinder

Vinderen i 2022 er Anne Katrine Schjønning, direktør i Molt Wengel og er MSc in Economics and Business Administration: Finance and Accounting (Cand.Merc. FIR) 2011-2013 Copenhagen Business School.

Jeg håber, at det kan være med til at inspirere andre til også at turde gå efter det, man tror er det rigtige, og ikke bare gøre, som man plejer.
Anne Katrine Schjønning
Anne Katrine Schjønning

Juryen siger

Anne Katrine vinder prisen, fordi hun har vist, at hun som direktør kan skabe resultater og samtidigt have fokus på et godt arbejdsmiljø, hvor trivsel er høj prioriteret. Hun lægger vægt på, at hendes lederstil bidrager til at skabe meningsfuldhed – både strategisk, taktisk og operationelt. Hun leder via visioner og har fokus på, at virksomheden skal bliver bedre end i går. Det kan være hårdt som medarbejder at være med på den udviklingsrejse, som virksomheden befinder sig i - derfor er det vigtigt at være orienteret 360 grader rundt og sikre balance. Hos Molt Wengel har hun bl.a. være med til at sikre implementering af en 4,5 dages arbejdsuge, og hun arbejder løbende med transformation af arbejdsmetoder og kultur. Det er vigtig, at medarbejderne føler, at der bliver lyttet til dem, og at det er tydeligt, at hun værdsætter deres input og bidrag.

Medarbejderne beskriver Anne Katrine Schjønning som en autentisk leder, der er ærlig, og som man kan føle sig tryg ved. Hendes motto er, at det skal være sjovt at gå på arbejde, og man må gerne gå hjem med mere energi, end da man kom. Der er fokus på udvikling, hun er meget ambitiøs, samtidigt med at det er vigtigt at sikre flow som måles jævnligt – pauser er vigtige og vægtes højt. En medarbejder fremhæver, at hun er knalddygtig kognitivt og visionær, hun reflekterer over egen ledelsesstil. Hun er resultatskabende og stiller krav på den gode måde. Og så er hun meget kreativ, tegner, er glad for musik, skriver og har meget veludviklet æstetisk sans.

Tidligere vindere af lederprisen

Dorte Tandrup, Sales & Marketing Director, Boozt.com
Carl Johan Paulsen, Direktør, Meyers Køkken
Rune Fleron Qvant, Head of Business CFO IT, Maresk Group
Malou Mousten Dyhr Toft, Vice President for EMEA, Milestone Systems A/S
Louise Hahn, Senior Vice President, Dong Energy